به گزارش خبرگزاری ایلنا، شهبخش گرگیج گفت: «طبق گفته سازمان آب و فاضلاب استان در حوزه پایین دست سد زیردان ۱۸۵ روستا آب شربشان تامین می شود که خلاف واقعیت است. آب این سد ابتدا باید به تصفیهخانه منتقل شود که هنوز این تصفیهخانه آماده بهره برداری نیست و به صورت شنی فعالیت دارد و بعد از تصفیه نیز به مخزنی در روستای صفرزهی منتقل می شود که از محل سد زیردان تا این روستای بر اساس همان حجم آب تخصیصی لوله کار شده است. بعد از روستای صفر زهی که ۲۶۱ روستا در پایین دست قرار دارند هنوز خط لوله جدید برای انتقال آب تکمیل نشده است.»
سالها است بسیاری از مردم مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان از کمبود آب سالم و کافی رنج میبرند. در یک سال اخیر، تعدادی از کودکان قربانی برداشت آب از رودخانهها و یا هوتکها یا چالههای آب شدهاند. بر اساس مصوبه سازمان ملل از سال ۲۰۱۰، آب جزو حقوق بشر است و دولتها موظف به تامین آب سالم و کافی بدون تبعیض هستند.
گرگیج همچنین افزود: «آب شرب ۱۸۵ روستای در دشتیاری هنوز از شبکه قدیم تامین میشود که در زمان جهاد سازندگی حدودا ۳۰ سال پیش از طریق ۲ الی ۳ حلقه چاه کوچک تامین شده است. هیچ کدام از این ۱۸۵ روستا به صورت کامل لوله کشی نشدهاند و همه خانوارها به آب شرب دسترسی ندارند. به طور مثال روستایی با ۲۰۰ خانوار تنها ۴۰ الی ۵۰ خانوار به آب شرب دسترسی دارند و ۱۵۰ خانوار دیگر فاقد آب شرب هستند و هنوز شبکه آبرسانی جدید برای آنها وارد مدار نشده است.»
در سالهای اخیر گروهی از شهروندان خَیّرِ از نقاط مختلف ایران تلاش کردهاند نیازهای اولیه مردم منطقه دشتیاری را تامین کنند و با جمعآوری کمکهای مردمی تانکرهای آب را به مردم مناطق روستایی برسانند.
«آمار آبرسانی مسوولان آب و فاضلاب به ۱۸۵ روستا در جنوب سیستان و بلوچستان واقعیت ندارد»
به گفته نماینده سیستان و بلوچستان در شورایعالی استانها، آمار آبرسانی مسوولان آب و فاضلاب به ۱۸۵ روستا در جنوب استان واقعیت ندارد.